Leeuwarden Vrij-Baan afgerond

leeuw Leeuwarden Vrij-Baan

Onder de naam Leeuwarden Vrij-Baan werkten rijkswaterstaat, provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden de afgelopen 10 jaar samen aan wegen, bruggen, aquaducten, viaducten, vaarroutes en rotondes. Projecten die Leeuwarden beter bereikbaar hebben gemaakt. Niet alleen met de auto, maar ook per fiets, met het openbaar vervoer en over het water. In totaal zijn 40 projecten afgerond. Kunst was hierbij een belangrijk speerpunt Op de vernieuwde invalswegen zijn kunstwerken geplaatst die niet alleen verfraaiing, maar ook herkenning en identificatie van de stedenbouwkundige structuur van Leeuwarden opleverden.

Kunstroute voor wandelaars en fietsers

Voor fietsers en wandelaars is er nu de kunstroute Leeuwarden Vrij-Baan die u langs 11 kleurrijke kunstwerken voert. De route is een blijvende herinnering aan het succes van Leeuwarden Vrij-Baan. Bij ieder kunstwerk staat korte informatie over het werk en de kunstenaar. Met de bijbehorende QR code vindt u aanvullende informatie. Belangstellenden kunnen de route zaterdag 9 juni tussen 14.00 en 15.00 uur ophalen in de tent aan de zuidzijde van het M.C. Escher akwadukt (Drachtsterweg). De eerste 100 bezoekers krijgen het boek ‘Leeuwarden Vrij-Baan’, een blijvende herinnering aan de mooie resultaten die met het programma zijn behaald.

Op zaterdag 9 juni wordt tevens het project Drachtsterweg e.o. feestelijk afgerond. Vanaf 14.00 uur is er een feestelijk programma langs de nieuwe sloepenroute, de Aldlânsfeart. Kom met uw sloep en vaar de feestelijke route tot aan de dorpskerk Huizum waar die middag een openlucht concert wordt gehouden. Er varen ook pramen, voor wie wil opstappen.

Plattegrond
Klik op het kaartje voor een groter formaat