Kunstroute Leeuwarden Vrij-Baan voor fietsers en wandelaars

Ter gelegenheid van de afsluiting van Leeuwarden Vrij-Baan is er voor fietsers en wandelaars een unieke kunstroute Leeuwarden Vrij-Baan gemaakt langs de 11 kleurrijke kunstwerken. Over ieder kunstwerk staat op de website Leeuwarden in Beelden korte informatie over het werk en de kunstenaar. Bij de kunstwerken vindt u een QR code. Daarmee kunt u deze informatie vinden. U kunt de routekaart downloaden en printen of verkrijgen bij onder andere de VVV-kantoren in Leeuwarden en omgeving.

Kunst, één van de vijf speerpunten

Kunst was één van de speerpunten van Leeuwarden Vrij-Baan. Gemeente Leeuwarden stelde daarom samen met Keunstwurk een Masterplan Kunst op. De ambitie was de toegangspoorten tot de stad te markeren en accentueren met kunstwerken. Er zijn voor de invalswegen (radialen) en de stadsring 11 kunstwerken ontworpen. Per radiaal gaf één kunstenaar de kunstwerken vorm; dit heeft geleid tot eenheid en versterkt de relatie tussen de stad en het buitengebied. De kunstwerken zijn samengebracht als Leeuwarden Vrij-Baan Kunstroute voor fietsers en wandelaars.

route kaart A4 formaat – printversie