Damwanden noordelijke toerit aquaduct

Damwanden noordelijke toerit aquaduct

Op maandag 24 oktober begint de aannemer met het aanbrengen van damwanden ten behoeve van de noordelijke toerit van het aquaduct.
Deze worden de grond in gedrukt; een methode die geen trillings- of geluidoverlast met zich meebrengt.

Toch trillen gedurende twee dagen op vaste bloktijden

Vanwege de zware grondlaag ontkomt de aannemer er niet aan om de laatste twee meter van de damwanden op diepte te trillen. Deze werkzaamheden geven wel overlast. Er wordt in bloktijden getrild. Dit gebeurt op maandag 31 oktober en maandag 7 november,  in 3 blokken van 2 uur met steeds een half uur geluidspauze. De tijden zijn:
08:00 tot 10:00 uur
10:30 tot 12:30 uur
13:00 tot 15:00 uur

Een extra reservedatum voor uitloop is maandag 14 november.

Planning werkzaamheden

Na het aanbrengen van damwanden is de aannemer tot begin december bezig met het boren van de palen tussen de Weideflora-Stinzenflora en het Drachtsterplein. Verder worden de voorbereidende werkzaamheden verricht voor het onderwaterbeton storten in de bouwkuip tussen het Van Harinxmakanaal en de Weideflora-Stinzenflora.  Vanaf 12 november wordt het nieuwe Aldlânsfiadukt aangesloten op de bestaande weg. Hiervoor wordt 7 dagen gewerkt tussen 7 en 23 uur. Nadere informatie hierover volgt.

damwanden locatie
Locatie waar de damwanden worden geplaatst klik om te vergroten