Weekendafsluiting Drachtsterweg

Drachtsterweg verdiepte ligging

In het weekend van 11 september 19:00 uur tot en met maandag 14 september 6:00 uur zijn de Drachtsterweg en de Drachtsterbrug afgesloten voor verkeer. Fietsers kunnen in dit weekend wel over de Drachtsterbrug.

Deze afsluiting is vanwege de werkzaamheden aan de zuidkant van de verdiepte ligging. Er is een omleiding van en naar Zuiderburen/ Hempens Teerns (zie kaart). Hulpdiensten kunnen altijd terecht in de wijk en de dorpen.

Omleidingskaartje
Omleidingsroute – klik om te vergroten

Werkzaamheden

In het weekend wordt aan de zuidkant de huidige Drachtsterweg en aan de noorkant de Drachtsterbrug aangesloten op de verdiepte ligging. Dit zou in mei 2015 al gebeuren, maar toen werd een te hoge waterstand geconstateerd. Dit probleem is opgelost.
De aannemer pakt in het weekend ook nog een aantal andere werkzaamheden op, zoals het aanbrengen van damwanden. Omwonenden zijn hier ook door de aannemer over op de hoogte gesteld.

Nieuw deel Drachtsterweg open op 14 september

Let op! Na 14 september rijdt het even anders. Vanaf maandagochtend 6:00 uur rijdt u weer over een nieuws stuk Drachtsterweg, het vekeer rijdt dan al voor een gedeelte door de verdiepte ligging. Tussen het kruispunt Zuiderburen/Goutum en het Folsingafiaduct gaat de Drachtsterweg van twee naar één rijstrook. Verkeer moet daar dus ritsen. Dit is nodig om te voorkomen dat er onveiligheid en oponthoud ontstaat bij het willen uitrijden vanuit Zuiderburen/Hempens Teerns richting de stad. Over een tijdelijke route vervolgt de weg zich bij de Drachtsterbrug weer over de huidige weg.

De nieuwe geasfalteerde weg. Links de tijdelijke route naar de brug.
De nieuwe geasfalteerde weg. Links de tijdelijke route naar de brug.

De nieuwe situatie zal de eerste dagen even moeten wennen. Houd daarom rekening met extra reistijd.

Fietsers

Fietsers kunnen tijdens het weekend wel over de Drachtsterbrug. Vanaf vrijdagavond 11 september 19:00 is de huidige omleidingsroute via de Himpenserdyk verleden tijd en is het nieuwe fietsviaduct (Folsingafiadukt) open. Het fiets-voetpad langs rotonde Zuiderburen is dán tijdelijk gestremd tot 30 oktober.

Aanverwante downloads:
Nieuwsbrief Drachtsterweg aug-sept-2015
Omleidingsroutes 14 september – 30 oktober 2015