De bouw van een parkeergarage aan de Tesselschadestraat.

Actuele informatie

Over het project

Wat houdt het project in?

De parkeergarage Revius zorgt ervoor dat de parkeerdruk in de wijk afneemt, zodat mensen in de wijk hun auto voor de deur kunnen parkeren en dat medewerkers van bedrijven hun auto dicht bij hun werk kunnen parkeren in de parkeergarage.

Heroriëntatie parkeergarage Revius

Er is onderzocht of het mogelijk is om een kleinere en slimmer vormgegeven parkeergarage te realiseren dan voorzien was. Een garage die in de toekomst uit te breiden is, passend in het bestemmingsplan en met de kwaliteit die past bij het gebied. De doelstelling van het project is onveranderd. Maar tussen 2010-2014 zijn de omstandigheden veranderd. Door het afbreken van de lopende aanbesteding in 2014 en de veranderde omstandigheden konden we een pas op de plaats maken en ons bezinnen voordat we begonnen. Het was het juiste moment voor een heroriëntatie. Het is inmiddels 2017. We hebben intussen een analyse op de uitgangspunten van het project gemaakt om te onderzoeken wat de ideale parkeergarage is voor deze locatie.

Het nieuwe plan

Het college van b. en w. van de gemeente Leeuwarden heeft het Ontwerp bestemmingsplan Leeuwarden – Parkeergarage Revius vastgesteld voor de bouw van de Revius-parkeergarage. In de voorgestelde parkeergarage is plaats voor maximaal 280 auto’s. Na de zomer 2017 wordt dit bestemmingsplan besproken met de gemeenteraad.

Op de hoogte blijven?

Wij willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden. Via www.vrij-baan.nl, nieuwsbrieven of bijeenkomsten. Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief over Parkeergarage Revius ontvangen?  Stuur ons dan een mail of bel 058-2844040.

Downloads