Dag van de Bouw 2017

Neem op zaterdag 20 mei een kijkje achter de schermen bij de aannemers van vier projecten van Leeuwarden Vrij-Baan tijdens Dag van de Bouw 2017. Een unieke ervaring! Krijg een rondleiding van de aannemer en neem een kijkje in de bouwkuip van het project. De kinderen kunnen ook mee! Voor hen is er een leuk spelprogramma, zoals schatgraven, speelattributen en leuke prijsvragen.

Bekijk hier de overzichtsflyer met alle deelnemende projecten aan de Dag van de Bouw.

Dag van de Bouw 2017

De deelnemende projecten

Het Europaplein, Stationsgebied Leeuwarden, Westelijke Invalsweg en Drachtsterweg en omgeving doen mee aan Dag van de Bouw 2017. De aannemer van de projecten neemt je op deze zaterdag mee langs de werkzaamheden en vertelt je wat er gebeurt.

Het programma van Dag van de Bouw 2017

De projecten hebben leuke programma’s samengesteld voor jong en oud!

Westelijke Invalsweg
Altijd al afgevraagd hoe DVJ Infra & Milieu een half klaverblad laat aansluiten op het Stephensonviaduct? Bekijk het van dichtbij en ga aan de slag als echte bouwvakker! Ervaar hoe het is om te werken op de bouw door een kraan of shovel zelf te besturen en ontcijfer de raadsels.

Drachtsterweg en omgeving
Nieuwsgierig hoe Heijmans het aquaduct in de Drachtsterweg bouwt? Pak dan deze laatste kans om dit met eigen ogen te bekijken. Vandaag vertellen bouwmedewerkers alles over hun werk. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud!  Er is een film, kinderen kunnen schatgraven met een echte kraan en lekker springen in een haai van lucht. Ook kun je op de foto met bouwattributen.

Stationsgebied Leeuwarden
Weten wat er in het hart van Leeuwarden gebeurt? Het stationsgebied van Leeuwarden ondergaat een heuse metamorfose. In Lunchroom Nei ’t Sin naast het VVV-kantoor onderin de Achmeatoren vindt u uitgebreide informatie over het project. Laat je door de aannemer over het bouwterrein rondleiden, daal af in de uitbreiding van de fietsenkelder of bekijk het project met gratis toegangskaartjes (zie hieronder) vanuit de panoramazaal van de Achmeatoren! De kinderen kunnen hoog in de lucht springen op het springkussen, zich laten schminken en limonade drinken.

Openstelling Achmeatoren
Op 6 momenten van de dag kunnen maximaal 50 personen per tijdstip met een kaartje en onder begeleiding met de lift naar boven: 10.30 uur, 11.15 uur, 12.00 uur, 12.45 uur, 13.30 uur en 14.15 uur. De gratis toegangskaartjes in de ‘voorverkoop’ zijn vanwege de grote belangstelling op. Tijdens Dag van de Bouw blijft een beperkt aantal gratis kaartjes bij VVV Leeuwarden verkrijgbaar. Denk erom, op is op!

Europaplein
Wil je meer weten over de bouw van het nieuwe Europaplein? Neem dan een kijkje in de bouwputten en laat je informeren door de aannemer tijdens de rondleidingen over de technieken die toegepast worden. Kinderen kunnen zandkastelen bouwen en een mozaïek maken dat het Europaplein tijdens de bouw opfleurt.

Gratis Hop On Hop Off bus van Arriva

Wil je langs alle projecten? Pak dan de gratis Hop On Hop Off bus van Arriva. De bus stopt bij elk project, waar je op jouw gewenste moment ook weer kunt opstappen. De gratis tickets zijn te verkrijgen bij elk project.

Kom je met eigen vervoer?

Kom je lopend, met de fiets of met de auto naar de Dag van de Bouw? Bekijk dan op de kaart hieronder de adresgegevens van de projecten en de locaties om jouw fiets of auto te parkeren.