Slim reizen via OV plushaltes

Slim Reizen via OV plushaltes
Slim Reizen via OV plushaltes

Rubriek Uitgelicht:

Dit keer lichten we de OV plushaltes eruit en dan met name het Transferium Oost in Drachten.

Voor medewerkers die vanuit richting Drachten naar Leeuwarden reizen en graag een gedeelte van de reis naar het werk op de fiets willen, is het Transferium Oost in Drachten dé oplossing. Het station ligt aan de rand van Drachten, vlakbij de A7 en N31 en heeft verrassend veel mogelijkheden om tijdens de reis meerdere vervoersmiddelen te combineren.

Het Transferium heeft een groot parkeerterrein waar je eenvoudig naartoe kunt rijden, een groot aantal fietsenstallingen en veilige fietsenkluizen (ook voor e-bikes), goede verlichting, kiss&ride voor het op- en afladen van de fiets en het uitzwaaien. Bijvoorbeeld: je fietst (ook op e-bike) naar het Transferium, stalt hem veilig in de fietsenkluis en reist verder met de HOV bus binnen een half uur naar Leeuwarden. Je kunt ook de auto bij het Transferium parkeren en verder fietsen op de e-bike naar Leeuwarden (ongeveer 30 km). In Leeuwarden kunnen medewerkers het laatste stukje naar het werk lopen of fietsen. In de fietsenstalling bij Zaailand en de St Jacobsstraat kunnen ze hun eigen fiets stallen.

De luxe van een HOV bus

Vanuit Transferium Oost Drachten gaan vier keer per uur HOV bussen naar Leeuwarden. HOV staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. U bent dan binnen een half uur in Leeuwarden. De bussen hebben airco, gratis Wifi, USB aansluitpunten bij elke zitplaats, ruime zitplaatsen, gegarandeerde zitplaatsen en in de spits worden versterkingsbussen ingezet. In Holwerd, Wommels en Bolsward zijn ook OV-plushaltes te vinden.

E-bike aanschaffen

Met de slimme pas van Werk Slim, Reis Slim kunnen medewerkers voordelig een e-bike bij de aangesloten fietshandelaren aanschaffen.