Werk Slim, Reis Slim op Beter Benutten Congres ’17

2017 BB congres - groepsfoto
2017 BB congres – groepsfoto

Werk Slim, Reis Slim (WSRS) presenteerde op woensdag 8 februari 2017 haar 2 unieke samenwerkingsvormen op het congres Beter Benutten 2017 in de ArenA in Amsterdam: Slim Samen, Samen Slim. WSRS is de Friese versie van Beter Benutten. Het thema van het congres was ‘Een kijkje in de keuken’. Het ministerie, provinciale en gemeentelijke overheden en alle landelijke betrokkenen bij Beter Benutten namen plaats aan de Friese keukentafel. Ze gingen niet alleen met elkaar in gesprek over de succesvolle spitsmijdingen van WSRS, maar bespraken ook wat WSRS betekent voor werkgevers: bereikbaarheid, duurzaamheid, vitaliteit en flexibiliteit. Wethouder Friso Douwstra sprak met minister Schultz van Haegen van het ministerie van IenM over het landelijk project Beter Benutten na 2017.

Aan de basis van het succes van WSRS ligt de unieke samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, VNO-NCW Noord / MKB Noord en het Ministerie van IenM: een gezamenlijke ambitie, eigen ongedwongen verantwoordelijkheid nemen en verbindingen leggen waar dat nodig is. De partners houden daarbij de overhead voor de regio zo licht mogelijk.

Aan de andere kant staat het sterke netwerk van aangesloten Leeuwarder werkgevers  dat ervoor zorgt dat er snel resultaat is. Ze kennen elkaar en werken graag samen om de stad aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken. Ze zijn betrokken en delen met WSRS het belang van spitsmijdingen, duurzaamheid, vitaliteit en flexibiliteit. Alleen gezamenlijk kunnen we dat realiseren.