Reis slim via de OV plushaltes naar Leeuwarden

 

Arriva bus OV plushaltes

Is de afstand tot uw werk te ver om te fietsen en wilt u toch bewust omgaan met spitsmijding en duurzaamheid? Dan kunt u gebruik maken van de slimme OV plushaltes. U rijdt eerst met de bus naar een OV plushalte en fietst vandaaruit verder naar het werk in Leeuwarden. De OV plushaltes vindt u langs buslijnen waar minimaal 2 maal per uur een bus komt. U kunt natuurlijk ook naar de OV plushalte fietsen en vandaaruit met de bus naar Leeuwarden reizen.

Wat is een OV plushalte?

Een OV plushalte is een bushalte met extra voorzieningen zoals fietsenrekken en fietskluizen, parkeerplaatsen, Park&Ride stroken, verlichting, veilige oversteek en DRISpanelen (dynamische reizigersinformatie). U parkeert daardoor gemakkelijk de auto, voor fietsen en e-bikes zijn er fietskluizen en ook is gedacht aan verlichting, royale en dichte bushokjes en dynamische reisinformatie. En wordt u gebracht? Dan is de kiss&ride er voor het op- en afladen van de fiets en het uitzwaaien. U kunt ook naar de OV plushalte vanaf huis fietsen en vervolgens met de bus naar Leeuwarden reizen.

Fietskluizen Transferium Drachten
Fietskluizen Holwerd OV plushalte

E-biken vanaf OV plushalte naar het werk

Met een e-bike fietst u snel en gemakkelijk vanaf de OV plushalte of het transferium in Drachten naar het werk in Leeuwarden. U stalt hem op een aantal plushaltes veilig in de speciale fietskluizen voor e-bikes. Met de slimme pas van Werk Slim, Reis Slim schaft u met een aantrekkelijke korting een e-bike aan bij een aangesloten fietsenhandel bij u in de buurt.

Fiets het laatste stukje in Leeuwarden naar het werk

Wanneer u vanaf huis eerst naar een OV-halte fietst en daarna met de bus naar uw werk in Leeuwarden gaat kunt u heel gemakkelijk en voordelig het laatste stukje naar uw werk in Leeuwarden fietsen. Bij het Zaailand en de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden zijn fietsenstallingen waar u 24 uur per dag gratis en bewaakt uw laatste-stukje-naar-het-werk-fiets kunt stallen.  Ook kunt u gebruik maken van de fietsenstalling bij het treinstation in Leeuwarden.

Waar zijn OV-plushaltes?

Er zijn OV plushaltes in (Transferium) Drachten Oost*, Holwerd*, Winsum en Wommels. Bij het Transferium en in Holwerd kunt u uw fiets opladen in afgesloten fietskluizen.

Waarom meedoen?

Gecombineerd reizen via de OV-plushaltes betekent flexibiliteit, spitsmijding en gezond bewegen.
• U bespaart autokosten
• U reist, fietst of loopt in de stad voorbij de drukte naar het werk
• Het is gezond en vitaal

Wat levert het verder op?

• U helpt mee aan minder filevorming en dus een betere doorstroming van het verkeer naar en in de stad
• U levert een aandeel aan duurzaamheid en bent milieubewust omdat u helpt de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen

Meer informatie over de OV plushaltes vindt u ook op www.fryslan.frl/fietskluizen

folder

OV-chipkaart

Met de OV-chipkaart betaalt u het reizen vanaf de OV-plushaltes.

Plan u reis via 9292