De gemeente Leeuwarden wil de Valeriusstraat anders inrichten. De Heliconweg, ook onderdeel van de stadsring, dient daarbij als voorbeeld.

Actuele informatie

Over het project

Wat houdt het project in?

Resultaat van de reconstructie is dat het verkeer goed doorstroomt en het makkelijker/ veiliger wordt om de straat over te steken. De omliggende wijken zullen goed bereikbaar blijven voor zowel automobilisten, fietsers als voetgangers. Op de stadsring moet een gemiddelde snelheid van 25km mogelijk zijn. Dat staat in het beleidsrapport ‘Rondje Stad’, dat de gemeenteraad van Leeuwarden heeft vastgesteld. Dat is nu niet mogelijk. Bij de herinrichting van de stadsring wordt nadrukkelijk gekeken naar de leefbaarheid en veiligheid van de aangrenzende wijken.

Wanneer is het klaar

De aannemer heeft het project Valeriusstraat in oktober 2016 afgerond. In december is het laatste groen aangeplant, zoals de hagen en bomen. De Valeriusstraat is officieel geopend door leerlingen van de Thomasschool op donderdag 6 oktober 2016.

 

Op de hoogte blijven?

Wij willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden. Via www.vrij-baan.nl, nieuwsbrieven of bijeenkomsten. Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief over de Valeriusstraat ontvangen? Stuur ons dan een mail of bel 058-2844040.

Downloads