De parkeergarage Oosterstraat heeft 256 plaatsen. Elkien bouwt daarop stadswoningen en stadsappartementen.

Actuele informatie

Over het project

Wat houdt het project in?

De parkeergarage Oosterstraat heeft een capaciteit van 256 parkeerplaatsen en wordt op werkdagen gebruikt door de provincie Fryslân. Op donderdagavonden, zaterdagen en koopzondagen is de parkeergarage geopend voor bezoekers van Leeuwarden.  De in- en uitrit van de parkeergarage, de voetgangersopgangen en de  luchtverversing worden geïntegreerd in de bovenbouw.

Deze parkeergarage heeft dus een dubbele functie, namelijk ten behoeve van werkverkeer en ten behoeve van het winkelen in de binnenstad. De gemeente realiseert de parkeergarage en maakt dubbelgebruik mogelijk.

Sloop woningen

Om de parkeergarage te bouwen, sloopt Elkien haar appartementen aan het Nieuwstraatje. Ook het Hege Hus wordt gesloopt. Elkien bouwt op de parkeergarage stadswoningen en stadsappartementen. Bij de woningen komt op eigen terrein in ieder geval één parkeerplaats per woning of appartement, waarschijnlijk achter de woningen. Daarom komt er op de begane grond een opening in de gevelwand.

Bouw woningen

Met de opening van de parkeergarage is een bouwperiode afgesloten. Maar het bouwen gaat verder. Begin 2015 start woningbouwvereniging Elkien met de bouw van 85 woningen en twee winkelruimten bovenop de parkeergarage.

Start:  2012
Klaar: eind 2014, daarna begint Elkien met de bouw van de woningen.

Vijf parkeergarages

Voor het parkeren in het centrum van Leeuwarden kunt u terecht in één van de vijf parkeergarages: Zaailand, Oldehove, Klanderij, Hoeksterend en Oosterstraat. Op deze website kunt u precies zien waar u moet zijn.

Wanneer u de stad binnenrijdt volgt u de signaleringsborden. Het hangt er vanaf waar u moet zijn welke keuze u het beste kunt maken.