Parkeergarage Nieuw Zaailand is in maart 2011 geopend en één van de vijf parkeergarages midden in het centrum van Leeuwarden. Ruim 700 parkeerplaatsen in het centrum van de stad. 24 uur per dag in - en uitrijden.

Actuele informatie

Over het project

Over het project

9.000 kuub beton, ruim 750 vrachtwagen vol. 750 heipalen. Een betonconstructie met 100.000 kilo wapeningsstaal waren nodig om de nieuwe parkeergarage onder het Zaailand in Leeuwarden te bouwen. De vernieuwde garage heeft ruime parkeerplekken. De entree naar het winkelcentrum Zaailand en het toekomstige Fries Museum is ruim en breed opgezet, passend bij de uitstraling van deze moderne gebouwen. Ook de veiligheidssystemen in de garage zijn ‘state of the art’. Fijn parkeren, dus!

De garage kwam als winnaar uit de bus in de Nationale Parkeertest 2013 van Detailhandel Nederland.

Fietsenstallingen

In het centrum van Leeuwarden heeft u de mogelijkheid om uw fiets, brommer of scooter veilig te parkeren in twee fietsenstallingen: Sint Jacobsstraat en Zaailand. Het stallen van uw fiets, brommer of scooter is GRATIS. Ook kunnen hier klein reparaties worden uitgevoerd. Buggy’s en kluisjes zijn er te huur

Vijf parkeergarages

Voor het parkeren in het centrum van Leeuwarden kunt u terecht in één van de vijf parkeergarages: Zaailand, Oldehove, Klanderij, Hoeksterend en Oosterstraat. Op deze website kunt u precies zien waar u moet zijn.

Wanneer u de stad binnenrijdt volgt u de signaleringsborden. Het hangt er vanaf waar u moet zijn welke keuze u het beste kunt maken.