De Harlingertrekweg was toe aan een metamorfose. Deze woonstraat en kantoorlocatie hebben nu een goede uitstraling en veilige inrichting.

Actuele informatie

Over het project

Wat houdt het project in?

Fietsen langs het water wordt als plezierig ervaren. De Harlingertrekvaart vormt een aantrekkelijke fietsroute de stad in en uit. Ter verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en ter verbetering van de aantrekkelijkheid van de fietsroute is er voorgesteld om de kade te herinrichten. De haakse parkeerplekken maken plaats voor een wandelkade. Ook de weg van de Harlingertrekweg wordt versmald en aan de noordzijde komen langsparkeervakken. Naast de parkeervakken is een smalle uitstapstrook gereserveerd. De kade krijgt meer woonkwaliteit wanneer de geparkeerde auto’s minder het straatbeeld bepalen en het zicht op het water verbeterd wordt.

Werkzaamheden

De werkzaamheden op de Tesselschadestraat zijn afgerond. De werkzaamheden aan de van der Nootstraat, Reviusstraat en Harlingertrekweg waren in september 2015 klaar.

Op de hoogte blijven?

Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over de plannen voor de Harlingertrekweg. Tijdens de werkzaamheden is Sjoerd Veenstra toezichthouder van de gemeente Leeuwarden. Bereikbaar tijdens kantoortijden via: 058 233 8951.

Downloads