• Europaplein
De gemeente heeft het Europaplein opnieuw ingericht zodat het verkeer op de stadsring beter kan doorstromen. Daarbij is ook gelet op de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in de aangrenzende wijken. Het vernieuwde plein is op 22 december feestelijk geopend.

Actuele informatie

Over het project

Wat houdt het project in?

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar het beste alternatief om het Europaplein opnieuw in te richten. Daarbij is nadrukkelijk aandacht besteed aan de geschiedenis, de omgeving en de stedenbouwkundige kwaliteit van het plein. Na uitgebreid overleg met bewoners, ondernemers en overige belanghebbenden is het ontwerp van een turborotonde met fietstunnels uitgewerkt.

Het Europaplein is een belangrijk onderdeel van de westkant van de stadsring. De stadsring is belangrijk voor de bereikbaarheid van de verschillende delen van de stad. De gemeente wil dat het verkeer op de stadsring kan doorrijden met een gemiddelde snelheid van 25 km per uur. Dat lukte voorheen niet. In de ochtend- en avondspits stond het vast op de toegangswegen naar het plein. Daarom is het plein veranderd.

De voorbereidende bouwwerkzaamheden zijn gestart in juni 2015.
9 oktober 2017: de nieuwe turborotonde is feestelijk in gebruik genomen.
22 december 2017: officiële opening van het vernieuwde Europaplein.

Op de hoogte blijven?

Wij willen u zo goed mogelijk op de hoogte houden. Via www.vrij-baan.nl, nieuwsbrieven of bijeenkomsten. Heeft u vragen of wilt u de nieuwsbrief over het Europaplein ontvangen? Stuur ons dan een mail of bel 058-2844040.

Downloads