Park & Bike

Op 5 locaties net buiten Leeuwarden staan Park & Bike boxen en kluizen. In de boxen en kluizen staan stadsfietsen van Leeuwarden Vrij-Baan. Bij Park & Bike parkeert u uw auto en fietst u makkelijk en snel het laatste stukje naar uw werk. De Park & Bike zorgt voor een betere doorstroom van het verkeer én vitale medewerkers. In de boxen kunnen ook eigen fietsen geplaatst worden.

Park & Bike Goutum, Wiarda, Hemriksein, Kalverdijkje en WTC

Naast het succes van Park & Bike Goutum en de vraag naar Park & Bike locaties op verschillende invalswegen is er ruimte gereserveerd voor maximaal 150 nieuwe fietskluizen rondom Leeuwarden. Medewerkers van de  bedrijven aangesloten die aangesloten zijn bij Werk Slim, Reis Slim kunnen de fietskluis met of zonder fiets huren. Het is vaak goedkoper dan een parkeerplek in de stad. 2 Parttimers kunnen ook samen een kluis (en fiets) huren en zodoende het voordeel delen.

De meerwaarde van Park&Bike voor Mia van den Berg

‘Het gevoel dat je eigen baas bent over je reis’

Mia van den Berg-Kingma koos voor slim reizen met Park & Bike (P&B) van Werk Slim, Reis Slim (WSRS). Ze parkeert haar auto op de parkeerplaats in Goutum en fietst de laatste kilometers naar haar werk bij Achmea*.

Hoe leerde je P&B kennen?

Mia woont in Oudehorne. Ze werkt in Leeuwarden* en hoorde van een vriend over P&B. Hij is er enthousiast over en gebruikt het al langere tijd. Mia vertelt: “Ik had er daarvoor nog nooit van gehoord. Ik ging altijd met de auto naar het werk (Heerenveen). Daarna ging ik in Leeuwarden werken en onderzocht mijn reismogelijkheden. Met de auto naar het parkeerterrein van Achmea kon wel, maar gezien de spitsdrukte in de stad was dat niet aantrekkelijk. De trein was geen optie omdat ik niet vlakbij een station woon. Ik heb me daarom op advies van een vriend verdiept in Park & Bike Goutum. Parkeren aan de rand van de stad en het laatste stukje naar het werk fietsen. Het was voor mij een logische keus.’

Lees verder het hele verhaal van Mia van den Berg

Aanmeldformulier Park & Bike

Werkt u voor een Werk Slim, Reis Slim partner in Leeuwarden? Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor Park & Bike . Na uw aanmelding worden uw gegevens gecontroleerd en nemen wij contact met u op. Heeft u vragen over uw aanmelding? Bel Vrij-Baan via tel. nr. 058 233 2884. N.B. Het invullen van dit formulier geeft geen garantie op het gebruik van Park & Bike. Soms is er een wachtlijst, uiteraard wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, gif, pdf, Max. bestandsgrootte: 3 MB.
    Laat uw werkgever in een PDF-document bevestigen dat u er werkzaam bent.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.