Werkboek groep 7 en 8

Het werkboek van Leeuwarden Vrij-Baan, speciaal ontwikkeld voor basisscholen groep 7 en 8 kunt u als lesmateriaal gebruiken om de kinderen te laten kennismaken met technische beroepen.

Werkboek Leeuwarden Vrij-Baan groep 7 en 8 Naar antwoordenblad

Kennis maken met de bouw

Het werkboek is ontwikkeld in samenwerking met ‘Bouwen aan de Bouw’, een initiatief van de werkgevers in de Bouw om kinderen en jongeren onder de noemer ‘MAAK HET MEE!’ bekend te maken met de wereld van de Bouw en Infra. Leeuwarden Vrij-Baan is 10 jaar aan het werk in en om Leeuwarden. Vanuit Vrij-Baan wordt het betrekken van onderwijs gezien als een uiting van maatschappelijke betrokkenheid. Voor de toekomst wordt een groot tekort aan techniek studenten verwacht. Wat is er nu mooier dan kinderen nu al kennis te laten maken met technische beroepen, zo dicht bij huis.

Het werkboek

In het werkboek staan allerlei opdrachten. Door het maken van de opdrachten leren de kinderen waarom en hoe een project binnen Leeuwarden Vrij-Baan begint en uiteindelijk wordt gerealiseerd. Handig als voorbereiding op de gastles, die ook aangeboden wordt door Vrij-Baan. De gastdocent gaat in op dat stukje bouwactiviteit in de buurt van uw school: wat wordt er gedaan, waarom, hoe en wie werken er aan?

Gastles

Stuur gerust een mail naar Leeuwarden Vrij-Baan als u belangstelling heeft voor een gastles op school.