Afsluiting Leeuwarden Vrij-Baan en Opening sloepenroute Aldlânsfeart

Feestelijke middag ter gelegenheid van de nieuwe sloepenroute Aldlânsfeart naast de Drachtsterweg. Stap aan boord van de gratis praam of kom met uw eigen sloep of bootje.

Openluchtconcert Dorpskerk Huizum

Vaar de feestelijke route naar de Dorpskerk Huizum en geniet daar van het openluchtconcert met Appie Scheer (de Huizumer Frans Bauer), the Given Horse en de Stokers.
Rondom het M.C. Escher akwadukt zijn deze middag activiteiten voor jong en oud (springkussen, Escherspel en theater).

Kunstfietsroute

Op deze middag staan we ook stil bij de afronding van het programma Leeuwarden Vrij-Baan. Het programma heeft naast een betere bereikbaarheid tot Leeuwaren ook veel kunstwerken opgeleverd. Voor fietsers en wandelaars is er nu de kunstroute Leeuwarden Vrij-Baan die u langs 11 kleurrijke kunstwerken voert. De route is een blijvende herinnering aan het succes van Leeuwarden Vrij-Baan. Bij ieder kunstwerk staat korte informatie over het werk en de kunstenaar. Met de bijbehorende QR code vindt u aanvullende informatie.
Belangstellenden kunnen de route zaterdag 9 juni tussen 14.00 en 15.00 uur ophalen in de tent aan de zuidzijde van het M.C. Escher akwadukt (Drachtsterweg). De eerste 100 bezoekers krijgen het boek ‘Leeuwarden Vrij-Baan’, een blijvende herinnering aan de mooie resultaten die met het programma zijn behaald.