Kunstroute Leeuwarden Vrij-Baan voor fietsers en wandelaars

Ter gelegenheid van de afsluiting van Leeuwarden Vrij-Baan is er voor fietsers en wandelaars een unieke kunstroute Leeuwarden Vrij-Baan gemaakt langs de 11 kleurrijke kunstwerken. Bij ieder kunstwerk staat korte informatie over het werk en de kunstenaar. Met de bijbehorende QR code is aanvullende informatie te vinden. Vanaf 13 juli 2018 vindt u de digitale versie van de kaart op deze website en vanaf 1 augustus is de routekaart onder ander verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Leeuwarden.

Kunst, één van de vijf speerpunten

Een van de speerpunten van Leeuwarden Vrij-Baan was Kunst. Gemeente Leeuwarden stelde samen met Keunstwurk een Masterplan Kunst op. De ambitie was de toegangspoorten tot de stad te markeren en accentueren met kunstwerken. Er zijn voor de invalswegen (radialen) en de stadsring 11 kunstwerken ontworpen. Per radiaal gaf één kunstenaar de kunstwerken vorm; dit heeft geleid tot eenheid en versterkt de relatie tussen de stad en het buitengebied. De kunstwerken zijn samengebracht als Leeuwarden Vrij-Baan Kunstroute voor fietsers en wandelaars.