Vogels en vissen sieren de pijlers in de Aldlânsfeart

Graffiti pijlers

Wat gebeurt er in de Aldlansfeart? Twee kunstenaars van Graffiti Platform Leeuwarden, Jacoba Visser en Harke Broersma, hebben in opdracht van het project Drachtsterweg e.o., het hele weekend gewerkt aan nieuwe voorstellingen op de twee pijlers in de Aldlânsfeart. Toen in het najaar van 2017 de nieuwe sloepenroute werd gegraven was de luchtvochtigheid te hoog om de pijlers te bewerken. Daarom moesten de kunstenaars wachten tot het voorjaar. Consequentie was wel dat ze met een ponton hun objecten moesten bereiken.  Deze lentedagen vormen ideale omstandigheden.

Nieuw jasje

Na de sloop van de Drachtsterbrug zijn ter herinnering twee pijlers blijven staan. Maar nu wel in een nieuw jasje: de oude graffiti is verwijderd en vervangen door twee graffiti kunstwerken met vogels en vissen. De kunstenaars zijn bijna klaar. Binnenkort komt er nog een beschermende laklaag over de pijlers.

Graffit pijlersGraffit pijlersGraffiti pijlers