Slimme en Duurzame Mobiliteit vervolgplan van WSRS

Park&Bike Leeuwarden

De resultaten die we binnen Werk Slim, Reis Slim (WSRS) de afgelopen twee jaar hebben geboekt in de bereikbaarheid van Leeuwarden mogen er zijn! De doelstelling van 1000 spitsmijdingen per dag (auto’s uit de spits) zijn flink overtroffen. Zo’n 1700 dagelijkse spitsmijdingen zijn er behaald! Dat blijkt uit het onderzoek dat verkeers- en mobiliteitsbureau Keypoint in opdracht van het ministerie I&W heeft uitgevoerd. Nog meer goed nieuws. De grootste bijdrage daarvan wordt geleverd door de maatregelen die de betrokken bedrijven in Leeuwarden getroffen hebben. Zij hebben zo’n 55% van het resultaat gerealiseerd. Dit succesvolle project van WSRS krijgt een vervolg: het 4-jarig programma Slimme en Duurzame Mobiliteit (2018 t/m 2021).

Vervolgprogramma Slimme en Duurzame Mobiliteit

Het programma Slimme en Slimme en Duurzame Mobiliteit (van 2018 t/m 2021) is wederom een samenwerking met het Ministerie I&W, maar meer gericht op duurzame mobiliteit. Een belangrijk onderdeel van dit programma is de Duurzame Mobiliteitsdeal Noord-Nederland, waarvan de feestelijke ondertekening op 4 juli plaats vindt in Leeuwarden. WSRS voert de Duurzame Mobiliteitsdeal Noord-Nederland uit namens de gemeente Leeuwarden en Provincie Fryslân, samen met het Ministerie I&W, de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Groningen en Assen, het bedrijfsleven, belangenorganisaties en anderen. Als jarenlange partner van WSRS vragen we jou natuurlijk ook om mee te doen aan de Duurzame Mobiliteitsdeal Noord-Nederland. Op 4 juli is de feestelijke ondertekening van de deal.

Meedoen Slimme en Duurzame Mobiliteit

De maatregelen die de afgelopen jaren samen met de betrokken werkgevers zijn uitgevoerd, laten zien dat er veel mogelijk is. De Duurzame Mobiliteitsdeal Noord-Nederland biedt een fantastische mogelijkheid om dit door te zetten. De overheden scheppen de randvoorwaarden, maar de gebruikers moeten het uiteindelijk doen. Wij vragen daarom jou als partner mee te tekenen in de Duurzame Mobiliteitsdeal Noord-Nederland en tenminste 1 maatregel te treffen die bijdraagt aan duurzaam reizen. De mogelijkheden zijn talrijk, zoals een Co2-vrij leasebeleid, online vergaderen, hogere fietskilometervergoeding, bikesharing, mobilitycard, etc. Het zou fantastisch zijn als alle WSRS-bedrijven en -organisaties meedoen en het aantal ook nog weten te verdubbelen met nieuwe bedrijven uit Leeuwarden en heel Fryslân.

Deelname Elf wegentocht

Op 4 juli vindt niet alleen de ondertekening van de Duurzame Mobiliteitsdeal Nood-Nederland plaats. Het is ook het moment dat de 11-wegentocht (11WT) – het eerste deelproject van Slimme en Duurzame Mobiliteit – van start gaat: in de eerste twee weken van juli reizen we volledig fossielvrij. Tijdens de bijeenkomst over  de versterking van WSRS en 11WT op 23 februari jl., waarbij veel deelnemende werkgevers aan Werk Slim, Reis Slim aanwezig waren geven velen aan mee te willen doen aan de 11WT. Dit is een prachtig initiatief om 2 weken fossielvrij te reizen in Friesland. Om dat initiatief nog meer kracht bij te zetten en de effecten en resultaten van 11WT ook voor de komende jaren te laten toenemen, is de Duurzame Mobiliteitsdeal Noord-Nederland in de steigers gezet. Geef je ook op als deelnemend bedrijf / organisatie aan de 11WT.

Doe mee met 1 duurzame maatregel!

Wij vragen partners 1 maatregel (meer mag ook) te treffen die bijdraagt aan Co2-vrij te reizen en daarvoor mee te tekenen in de Duurzame Mobiliteitsdeal Noord-Nederland. Bijvoorbeeld Co2-vrij leasebeleid, online vergaderen, hogere fietskilometervergoeding, bikesharing, mobilitycard, etc. Het zou fantastisch zijn als alle WSRS bedrijven en organisaties meedoen en het aantal verdubbelt met nieuwe bedrijven, uit Leeuwarden en heel Fryslân.