Aanpassing rand rotonde Europaplein

Gemeente Leeuwarden neemt maatregelen op het Europaplein om te voorkomen dat auto’s over de rand van de rotonde de fietstunnels kunnen inrijden, zoals in de periode december 2017 – januari 2018 tweemaal gebeurde.

Update 10 januari 2018:

Aanbrengen vangrail

De komende tijd werken we de definitieve oplossing uit en bestellen we de vangrail, die waarschijnlijk op maat gemaakt moet worden. We verwachten dat over 2 tot 3 maand de vangrail aangebracht is.

Barriers tijdelijke maatregel

Om de veiligheid ook op de korte termijn te garanderen, treffen we donderdag 11 januari 2018 tijdelijke maatregelen. Er komen betonnen blokken (barriers) tegen de rand van de rotonde aan. Ze zijn 90 cm hoog en voorzien van reflectie zodat ze goed zichtbaar zijn.

Update 11 januari 2018:

fotoalbum