Reis over het stationsgebied

Reis met ons mee

Na twee jaar hard werken is het dan zover; de herinrichting van het stationsgebied Leeuwarden is klaar voor 2018. Het resultaat willen wij u natuurlijk graag laten zien, daarom organiseren we een feestelijke opening op maandag 18 december. Reist u met ons mee?

Wat u gaat zien

We starten in de westvleugel van het stationsgebouw. Door de restauratie is de oorspronkelijke kapconstructie weer zichtbaar en er zijn nieuwe lampen en blauwe tegels geplaatst. De Ako en bloemist zijn ‘gerestyled’ en ook de OV Servicewinkel is helemaal nieuw.

Vervolgens reizen we door naar de stijlvolle ingang van de nieuwe fietskelder met de hoge glazen pui, de luie trap en het slimme fietsparkeersysteem. Het nieuwe gedeelte van de fietsenkelder wordt begin volgend jaar uitgebreid van 1.500 naar 3.000 plaatsen zodat de fietsenrekken voor het station niet terug hoeven te komen. Boven de ingang is op straatniveau een stalling voor bijvoorbeeld scootmobielen.

De reis gaat verder richting het autovrije plantsoen en de fontein ‘Love’, ontworpen door de befaamde Spaanse kunstenaar Jaume Plensa. Dit is de eerste van de ‘eleven fountains’ van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. En met een beetje geluk zien we een preview van de mist rondom de fontein.

Het vernieuwde stationsgebied met de gerestaureerde westvleugel, nieuwe fietskelder en prachtig aangelegd plantsoen is een uitnodigende stadsentree. We verwelkomen de reizigers die naar Leeuwarden komen. Wij zijn er klaar voor!

Inchecken

Vergeet u niet aan te melden voor de reis! Dat kan via stationsgebied@vrij-baan.nl.
Dit is een toelichting op het programma, u vindt het agendapunt hier.