Definitieve afsluiting Hendrik Algraweg 15 december

UPDATE: De geplande afsluiting op vrijdag 15 december 2017 gaat eerst niet door. Dat heeft de rechter voorlopig besloten naar aanleiding van een bezwaar van een bedrijf uit de omgeving.

Afsluiting

De fysieke afsluitingen komen te staan bij het kruispunt van Goutum met de Hendrik Algraweg en bij de spoortunnel halverwege de Hendrik Algraweg. Het deel van de Hendrik Algraweg tussen het spoor en de Newtonweg blijft open voor landbouwverkeer.

Landbouwmuseum

Medio 2018 opent het Fries Landbouwmuseum de deuren aan de Overijsselselaan. De afsluiting bij het kruispunt Goutum wordt dan opgeheven en verplaatst voorbij de afslag naar het nieuwe museum op het nog aan te leggen kruispunt op de Hendrik Algraweg.

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden hebben op dinsdag 12 december 2017 het besluit ‘onttrekking aan de openbaarheid’ van de Hendrik Algraweg genomen, waardoor de afsluiting nu officieel geregeld is.