Realisatie Zonnepark De Zwette

realisatie zonnepark zwette

Realisatie Zonnepark De Zwette gestart: “Laat de zon maar komen”

Ecorus Projects B.V. is gestart met de realisatie van Zonnepark De Zwette te Leeuwarden. Het eerste zonnepark uit een rij van drie afgesproken zonneparken binnen Leeuwarden Vrij-Baan.
In een YouTube filmpje zijn wethouder Jan Atze Nicolai en Ecorus directeur Frans Latjes aan het woord op locatie. Klik op onderstaande link om een beeld te krijgen van het verhaal, de locatie en werkzaamheden.

Zonnepark De Zwette in Leeuwarden

Duurzame ambitie

Bij de aanleg van De Haak om Leeuwarden hebben de samenwerkingspartners van Leeuwarden Vrij-Baan als ambitie vastgelegd, dat de weg duurzamer moest zijn dan een traditionele weg. Niet alleen door energie te besparen, met dimbare LED verlichting en energiezuinige installaties, maar ook door duurzame energie-opwekking langs de weg.
Door de aanleg van De Haak zijn zogenoemde ‘overhoeken’ ontstaan. Dit zijn locaties die geen functie meer hebben, omdat ze niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld landbouw of wonen. Door deze overhoeken te benutten voor zonneparken, kan duurzame energie worden opgewekt.

Cijfers

Zonnepark De Zwette gaat uiteindelijk 3.300.000 kWh per jaar produceren. Dit komt neer op de gemiddelde energievraag aan stroom van ongeveer 1000 huishoudens.
Om dit te realiseren worden 13.278 zonnepanelen geplaatst.