Eerste tegeltjes kunstwerk Europaplein gezet door wethouder Friso Douwstra

Eerste tegeltjes gezet door wethouder Friso Douwstra

Wethouder Friso Douwstra zette maandag 13 november 2017 de eerste tegeltjes van het kunstwerk in de tunnels van het Europaplein. In alle drie de tunnels komt keramiek-kunst naar een ontwerp van Koen Taselaar. Eind 2017 zal het kunstwerk officieel onthuld worden.

Kunstwerk in fietstunnels Europaplein

Nu het betonwerk van de fietstunnels klaar is, kan gestart worden met de afwerking. De fiets- en voetpaden naar en in de tunnels worden aangelegd, verlichting wordt aangebracht en de wanden worden afgewerkt met aan de ene kant basalt en aan de andere kant een keramiek kunstwerk.

Schetsontwerp kunstwerk Europaplein Koen Taselaar

De kunstenaar

Koen Taselaar (1986 Rotterdam) tekent, zeefdrukt en maakt ruimtelijk werk. Kenmerkend voor het werk van Taselaar is de afwisseling van geometrische patronen en letters waarmee hij hele vlakken vult, in een stijl die refereert aan verschillende popculturen: comics, de skate cultuur, alternatieve muziek.

Voor de drie fietstunnels van het Europaplein ontwierp Koen Taselaar de ‘Infinite Wave’. Koninklijke Tichelaar uit Makkum produceert de tegels voor het kunstwerk, dat in keramiek wordt uitgevoerd. De inspiratie voor dit kunstwerk zijn de golven van de zee, waar verschillende patronen en kleurstellingen uit voort zijn gekomen. De bewegingen van de golven botsen, komen samen, en verschillen in grootte.

Meer informatie over het werk van de kunstenaar is te vinden op www.koentaselaar.nl. Voor meer informatie over Koninklijke Tichelaar zie www.tichelaar.nl