Weekendstremming Europaplein 6 – 9 oktober

Voetgangersoversteek
na 9 oktober anders

Vanaf 9 oktober tot en met de openstelling van de fiets- en voetgangerstunnels in december, is het niet mogelijk om de toe leidende wegen van het Europaplein over te steken. Dit komt door het ontstane hoogteverschil in de wegen. Dit betekent dat voetgangers gebruik moeten maken van de oversteekplaatsen verderop in de Harlingerstraatweg- Oost, Heliconweg (R. Feithstraat) en Valeriusstraat (Wagnerstraat). In de Harlingerstraatweg-West maken we een tijdelijke oversteekplaats.

Vragen, klachten of tips

Voor vragen, klachten of tips die te maken hebben met de weekendwerkzaamheden op het Europaplein kunt u bellen met Harold Rakers en Jan Bastiaans, omgevingsmanagers van de gemeente Leeuwarden, telefoon (058) 233 8656.

 

Het is bijna zover, de gloednieuwe turborotonde op het Europaplein gaat na dit weekend in gebruik. Vanaf maandag 9 oktober kan gemotoriseerd verkeer over het splinternieuwe asfalt rijden. Maar voordat het zover is moet er nog wel van alles gebeuren. Daarom geldt van 6 tot 9 oktober een afsluiting van het Europaplein.

Afsluiting Europaplein tijdens omzetweekend

De werkzaamheden zijn dusdanig complex dat het plein gedurende het weekend is afgesloten voor al het verkeer. Van vrijdag 6 oktober 19.00 uur tot maandag 9 oktober 06.00 uur is het Europaplein dicht. Er worden extra verkeersregelaars ingezet die het sluipverkeer in de gaten houden.

De werkzaamheden tijdens de afsluiting

Vrijdagmiddag start aannemer KWS met het aansluiten van de turborotonde op de toe leidende wegen. Projectleider Jitse: ‘De oude aansluitingen vanaf de Harlingerstraatweg-West en -Oost, Heliconweg en Valeriusstraat naar het  Europaplein breken we vrijdag op. In de nacht van vrijdag op zaterdag brengen we de fundering van de weg aan: grond en puin. Zaterdag start het asfalteren. Hierna plaatsen we verkeersborden en ANWB-borden langs en boven de weg. Zondag maken we de turborotonde en toe leidende wegen af met een ‘toplaag’ asfalt. Tenslotte zetten we de markeringen op de weg uit en is de rotonde klaar voor het verkeer.’