Goed voorwerk omzettingsweekend Europaplein

Goed voorwerk omzettingsweekend Europaplein

De medewerkers van aannemer KWS Infra werken hard door op en onder het Europaplein. Ze doen daarmee goed voorwerk voor het omzettingsweekend en zorgen ervoor dat de verkeersstroom maandag 9 oktober over de nieuwe turborotonde kan rijden. Aannemer KWS Infra heeft stootvloeren gelegd en L-wanden voor randelementen gestort. Rioleringsbuizen en kolken voor afwatering zijn in de turborotonde aangebracht, evenals de fundering voor de asfaltlagen. In aanloop naar het omzettingsweekend zijn daarin twee asfaltlagen gelegd. De contouren van de rijbanen zijn al duidelijk te zien door de betonnen banden. De fundering voor de weg is klaar, de kolken (putten) voor de afwatering zijn geplaatst, de rammelstroken gestort en de randelementen geplaatst. In het weekend van 6 tot en met 9 oktober is het Europaplein gestremd. Dan wordt de omzetting van de verkeersstroom van de sterrotonde naar de nieuwe turborotonde voorbereid.

Wat gebeurt er in het weekend tijdens de afsluiting Europaplein?

De aannemer start vrijdagnamiddag 6 oktober om 19.00 uur met het aansluiten van de turborotonde op de toeleidende wegen en breekt de oude aansluitingen vanaf de Harlingerstraatweg-West en -Oost, Heliconweg en Valeriusstraat naar het Europaplein op. In de nacht van vrijdag op zaterdag brengen medewerkers de fundering van de weg aan: grond en puin. Zaterdag gaan ze asfalteren.
Daarna plaatsen ze verkeersborden en ANWB-borden langs en boven de weg. Zondag maken ze de turboDammelaanrotonde en toeleidende wegen af met een ‘toplaag’ asfalt. Tenslotte
zetten ze de markeringen op de weg uit en dan is de rotonde klaar voor het verkeer.

Het voorwerk op 3 oktober 2017