Adlânsfiadukt woensdagavond 27/9 weer open

Aldlansfiadukt

Op woensdag 27 september 19.00 uur is de Weideflora-Stinzenflora (ter hoogte van het Aldlânsfiadukt) weer open voor alle verkeer.
De weg was sinds 7 september afgesloten in verband met de sloop van de Drachtsterbrug. In verband met de afvoer van het puin langs de noordkant is de afsluiting langer nodig.
De Arriva bussen rijden vanaf 1 oktober weer volgens dienstregeling. De hoogtebeperking is opgeheven.

Voortgang sloop

Begin september is gestart met het slopen van de Drachtsterbrug, gelijk na de ingebruikname van het aquaduct. De afgelopen tijd is er aan de noordzijde al een groot gedeelte van de brug gesloopt. De Drachtsterbrug is gedeeltelijk stuk ‘geknipt’, maar er worden ook enkele stukken geprikt. Deze delen van de brug zitten in de grond en kunnen niet geknipt worden. Dit ‘prikken’ kan geluidshinder geven en gebeurt op vaste tijden (tussen 8:00-12:30 uur en 13:00-16:00 uur).

Uithijsen van ‘het val’

Het beweegbare gedeelte van de brug, het val,  wordt medio oktober met een kraan uitgehesen. Deze wordt eerst in stukken gebrand, dan in delen uitgehesen en per vrachtschip afgevoerd. Meer informatie en de exacte datum volgen later. Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.

Project Drachtsterweg en omgeving

Ga voor meer informatie over dit project naar de projectpagina. Kijk live mee met het werk via één van de webcams en lees de nieuwsbrief of bekijk de laatste hinderplanning.