Afsluiting Weideflora-Stinzenflora

Afsluiting

UPDATE 14-09-2017

Langer afgesloten

Het Aldlânsfiadukt (Weideflora- Stinzenflora) blijft in ieder geval één week langer afgesloten. De weg is (sinds 7 september) gestremd in verband met de sloop van de Drachtsterbrug. Het slopen van het bruggedeelte boven het Aldlânsfiadukt vereist een andere wijze van slopen die meer tijd kost, waardoor de verlenging van de stremming nodig is. De totale planning komt hierdoor niet in het gedrang.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Aldlânsdyk. Fiets- en voetgangers worden omgeleid via de straten Zenegroen en Raaigras bij het Drachtsterplein. Via de website, Facebook en twitter houden we u op de hoogte van de stremming.

-einde update-

Stremming Aldânsfiadukt
Stremming Aldlânsfiadukt

 

 

 

 

 

Sloop Drachtsterbrug
Sloopwerkzaamheden Drachtsterbrug

 

 

 

 

 

 

============================================================================

UPDATE 07-09-2017

Eerder afgesloten

Het Aldlânsfiadukt (Weideflora- Stinzenflora) is donderdagmiddag 7 september al afgesloten. De weg zou vanaf a.s. zaterdag 7 dagen gestremd zijn in verband met de sloop van de Drachtsterweg. Door sloopwerkzaamheden is het bruggedeelte boven het viaduct niet meer veilig. Uit voorzorg is de weg per direct afgesloten voor verkeer.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Aldlânsdyk. Fiets- en voetgangers worden omgeleid via de straten Zenegroen en Raaigras bij het Drachtsterplein.
De omleiding duurt tot en met vrijdag 15 september. De hoogtebeperking die daar gold, is dan verleden tijd.

-einde update-

==================================================================================

Voor het slopen van de Drachtsterbrug is het Aldlânsfiadukt (Weideflora-Stinzenflora) gedurende 7 dagen afgesloten (van 9-15 september). Er wordt niet op zondag gewerkt.
Autoverkeer wordt omgeleid via de Aldlânsdyk en fiets-en voetgangers worden omgeleid via de straten Zenegroen en Raaigras bij het Drachtsterplein.

Omleidingsroute
Omleiding Weideflora-Stinzenflora 9-15 september – klik om te vergroten

 

Na de sloop is de hoogtebeperking van 2,40 meter die daar van kracht was opgeheven. Vanaf 1 oktober rijden de bussen van Arriva weer volgens oude dienstregeling over de Weideflora- Stinzenflora. Zie www.arriva.nl voor actuele reisinformatie.

Voetgangerspad achter Mannagras afgesloten

Verder is het looppad achter Mannagras langs het kanaal en de Drachtsterbrug tot het eind van het project afgesloten (zie rood op kaartje). Dit is aangrenzend aan ons bouwterrein en is uit veiligheidsoverwegingen niet bereikbaar voor voetgangers tot eind 2017.

mannagras voetpad
Looppad achter Mannagras gedeeltelijk afgesloten – klik om te vergroten

Hinderplanning

De sloop van de Drachtsterbrug is in volle gang en gaat helaas gepaard met geluidshinder. Bekijk de hinderplanning van september hier om te zien wat u kunt verwachten. Eind september vindt u op de site de nieuwe hinderplanning voor oktober. Houd onze kanalen in de gaten voor actuele berichtgeving.

Lees meer over project Drachtsterweg en omgeving op de projectpagina. Kijk daar ook live met het werk mee via de webcams.