Hinderplanning Drachtsterweg e.o. september 2017

Hinderplanning

Waar wordt de komende maand gewerkt en welke overlast geeft dat? U ziet het op de hinderplanning van september 2017.

De hinder concentreert zich deze maand op de sloop van de Drachtsterbrug en de aanleg van de sloepenroute. Bekijk de hinderplanning op de downloadpagina of klik hier voor de Hinderplanning september 2017 in pdf.

Afsluiting Weideflora-Stinzenflora 9-15 september

Voor het slopen van de Drachtsterbrug ter hoogte van het Aldlânsfiadukt is de Weideflora-Stinzenflora gedurende 7 dagen afgesloten (van 9-15 september). Er wordt niet op zondag gewerkt.
Autoverkeer wordt omgeleid via de Aldlânsdyk en fiets-en voetgangers worden omgeleid via de straten Zenegroen en Raaigras bij het Drachtsterplein.

Omleidingsroute
Omleiding Weideflora-Stinzenflora 9-15 sept. klik om te vergroten

Na de sloop is de hoogtebeperking daar opgeheven. Vanaf begin oktober rijden de bussen van Arriva weer volgens oude dienstregeling over de Weide- Stinzenflora. Zie http://www.arriva.nl voor actuele reisinformatie.

Sloop Drachtsterbrug

De sloop van de brug start op maandag 4 september. Het grootste gedeelte van de brug wordt geknipt in plaats van geprikt. Dit doen we om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Toch ontkomt de sloper er niet aan om sommige onderdelen, zoals de landhoofden te prikken. Het geluid van het prikken geeft veel geluidshinder. Daarom wordt dit in bloktijden uitgevoerd.

Aanleg sloepenroute

Voor het aanleggen de Aldlânsfeart wordt grond afgegraven. Tevens is het nodig damwanden te plaatsen. Voor deze werkzaamheden is er een nieuwe bouwweg nodig om grond af te voeren.

De hinderplanning is onder voorbehoud, en kan afwijken door onvoorziene (weers-)omstandigheden. Mochten er afwijkingen zijn, dan melden wij dit via de communicatiekanalen zoals website, facebook en twitter.

Hinderplanning door de brievenbus

Wilt u de hinderplanning liever per post ontvangen?
Meld u dan aan via infopbl@fryslan.frl o.v.v. “Aanvraag hinderplan Drachtsterweg” en vermeld uw naam, adres, postcode en woonplaats. Ook kunt u het telefonisch doorgeven via 058- 284 4040.

Projectinformatie

Om alle verkeer de stad in en uit beter en veiliger te laten doorstromen verandert de Drachtsterweg in Leeuwarden ingrijpend. Lees meer over het project Drachtsterweg en omgeving op de projectpagina. U vindt er drie webcams, nieuwsbrieven en de meest actuele berichten over de laatste stand van zaken!