Tijdelijke weg stationsgebied Leeuwarden

De tijdelijke Stationsweg is ongeveer 8 weken in gebruik.

Auto’s rijden vanaf zondag 30 juli over een tijdelijke weg in het stationsgebied van Leeuwarden. Zo is er ruimte om de Stationsweg tussen het stationsplein en het plantsoen op te knappen. En dat zonder een afsluiting voor auto’s en bussen. De tijdelijke weg ligt er ongeveer 8 weken. Daarna rijdt het verkeer weer over de nieuwe Stationsweg. De bocht om de monumentale plataan gaat er uit.

De tijdelijke Stationsweg is ongeveer 8 weken in gebruik.
De tijdelijke Stationsweg is ongeveer 8 weken in gebruik.

Omzetten verkeer

Het omzetten van het verkeer naar de tijdelijke weg duurt van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 04.00 uur. Verkeer kan door rijden onder begeleiding van verkeersregelaars. Dat is een dag eerder dan we meldden in de nieuwsbrief voor de omgeving. Zo kan het autoverkeer zondag al aan de tijdelijke situatie wennen. Dat is een rustigere dag dan de eerder geplande maandag.

Meer informatie

De herinrichting van het stationsgebied is een project van Leeuwarden Vrij-Baan samen met NS en ProRail. Meer informatie over het project leest u op www.vrij-baan.nl/stationsgebied. Hier kunnen bezoekers de laatste nieuwsbrieven lezen, een virtuele rondleiding volgen, vragen stellen en meldingen indienen over de werkzaamheden.