Eerste paal voor geleidewerk Zwettebrug

Eerste paal voor geleidewerk Zwettebrug

Op woensdag 22 juli heeft aannemer De Boer & De Groot de eerste paal geplaatst voor de nieuwe geleidewerken bij de Zwettebrug. Het gaat om een ‘proefpaal’, waarmee hij kan inschatten welke methode van plaatsen het meest geschikt is en hoeveel tijd er nodig is per paal. Hierna volgen nog ongeveer 30. Die plaatst de aannemer vanaf de eerste week van oktober (week 40).

Wat zijn geleidewerken?

Een geleidewerk is een constructie waarmee schepen worden afgeremd en geleid op het moment dat ze de brug naderen. Een soort vangrails die de brug beschermt tegen aanvaringen. De huidige geleidewerken bij de Zwettebrug en de Spoorbrug HRM103 voldoen niet aan nieuwe richtlijnen. Daarom plaatst de provincie Fryslân nieuwe.

Sloop Zwettebrug

Na de bouwvak start de sloop van de Zwettebrug. Het gaat dan om de autobrug, de spoorbrug blijft gehandhaafd. Tijdens de sloopwerkzaamheden is er hinder voor scheepvaart.