Af- en toerit 23 Leeuwarden- Noord afgesloten 2 t/m 4 augustus

Afsluiting

Van woensdagochtend 2 augustus van 7:00 uur tot en met vrijdag 4 augustus 24:00 uur zijn de af- en toeritten 23 van de N31 De Haak om Leeuwarden afgesloten. Aan de westzijde van het Poptafiadukt worden de af- en toeritten aangepast.

Overgang

Na de aanleg van de Haak om Leeuwarden is gebleken dat de overgang van de Rijksweg N31 naar de Harlingerstraatweg voor veel weggebruikers onduidelijk is. De aansluitingen worden daarom aangepast om de overgang, ook in snelheidsregime, duidelijker te maken.
Er wordt nu een duidelijke voorrangssituatie gemaakt bij de toerrit 23 vanaf de richting Harlingen naar Leeuwarden én de afrit 23 vanaf Leeuwarden naar Heerenveen. Tevens worden extra geleiderails en bossages geplaatst. De bossages beperken tegelijk de hinderlijke uitstraling van koplampen naar de directe omgeving.

Asfaltverbetering parallelweg Sylsterdyk

Tegelijkertijd wordt de verharding van de naastgelegen Sylsterdyk over een lengte van ongeveer tweehonderd meter van een nieuwe en sterkere asfaltconstructie voorzien. Er was hier kleine scheurvorming ontstaan, dit wordt nu hersteld.

Omleidingsroutes

Verkeer richting Heerenveen wordt omgeleid via afrit 22. Verkeer uit Harlingen richting Leeuwarden wordt omgeleid via afrit 24.
De omleidingsroutes staan ter plaatse ook aangegeven met borden.
Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen geen gebruik maken van de Sylsterdyk ter hoogte van het viaduct. Het lokale autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de fietstunnel bij Ritsumasyl en het fietspad langs het Sylsterrak.

Af- en toerit 23 afgesloten