Baljéestraat enkele dagen afgesloten

UPDATE: vanwege onverwachte en onvoorziene kabels en leidingen in de grond duren de werkzaamheden tot uiterlijk woensdag 19 juli.

De inrit Baljéestraat vanaf de Stationsweg in Leeuwarden is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli dicht voor auto’s. De aannemer legt daar nieuwe bestrating aan. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden, voor autoverkeer is een omleiding met borden.

Werkzaamheden Baljéestraat

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude bestrating met een shovel, het leggen van buizen voor kabels en leidingen, aanbrengen van zand, vervolgens het aanstampen van het zand met een trilplaat en als laatste het opnieuw bestraten. Om de overlast tot een minimum te beperken, zijn de trottoirs voor restaurant Tao en De Stee al gemaakt.

Omleiding autoverkeer

Van maandag 10 juli 07.00 uur tot uiterlijk vrijdag 14 juli om 16.00 uur kan het autoverkeer niet via de Stationsweg naar de Baljéestraat. Het autoverkeer wordt tijdelijk omgeleid via de Stationsweg, Oude Veemarkt, Lange Markstraat en Van Swietenstraat. Daarom is de Van Swietenstraat tijdens deze werkzaamheden tijdelijk tweerichtingsverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel langs of door het werkvak.

De Baljéestraat is bereikbaar via de Van Swietenstraat
De Baljéestraat is tijdens de afsluiting bereikbaar via de Van Swietenstraat

Meer informatie en vragen

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Herinrichting Stationsgebied. Meer informatie over dit project van Leeuwarden Vrij-Baan, NS en ProRail vindt u op www.vrij-baan.nl/stationsgebied. Hier kunt u ook vragen stellen en meldingen over de werkzaamheden doen.