Deinum heeft nieuwe entree

entree

Vrijdagmiddag 2 juni om 15.00 uur reden de eerste automobilisten en fietsers door de nieuwe spooronderdoorgang bij Deinum. De medewerkers van aannemer Reef hebben de laatste maanden hard gewerkt om alles klaar te krijgen. Opdrachtgever Leeuwarden Vrij-Baan trakteerde daarom alle bouwvakkers op een warme lunch met een broodje bal. De spooronderdoorgang vormt de nieuwe toegangsweg naar Deinum voor gemotoriseerd verkeer.

Broodje bal voor de bouwvakkersBroodje bal voor de bouwvakkers

Broodje bal voor de bouwvakkers

Fietstunnel bijna klaar

De fietstunnel bij Pypsterbuorren, ten zuiden van Deinum, is bijna klaar. De laatste werkzaamheden worden na het Pinksterweekend uitgevoerd. Met de komst van deze tunnel wordt de fietsverbinding over de Hegedyk hersteld.

Herinrichting Deinum Boksum

De spooronderdoorgang en de fietstunnel zijn onderdeel van het project Herinrichting Deinum-Boksum. In juni wordt de vaarroute, parallel aan de nieuwe invalsweg, verder uitgegraven zodat er een vaarverbinding ontstaat voor kleine schepen tussen de Boksumersoal en het Van Harinxmakanaal. De velden van het nieuwe sportcomplex zijn al in gebruik. Aan het eind van de zomer is ook de nieuwe sportaccommodatie klaar. Het project herinrichting Deinum-Boksum is een gezamenlijk project met de gemeente Menameradiel en wordt uitgevoerd door aannemer Reef Infra. Project herinrichting Deinum-Boksum is onderdeel van het grotere project Gebiedsontwikkeling.

Feestelijke oplevering

Op vrijdag 7 juli is de feestelijke opening van het gehele project Herinrichting Deinum-Boksum. Alle inwoners van Deinum, Boksum en Blessum worden hiervoor uitgenodigd.