Drempels Weideflora-Stinzenflora

Drempels Weideflora-Stinzenflora

Om de verkeersveiligheid te verhogen worden er op maandag 29 mei verkeersdrempels aangelegd op de Weideflora-Stinzenflora, ter hoogte van het Aldlânsfiadukt.
Er wordt op deze weg vaak harder gereden dan de maximaal toegestane 30 km. per uur.
Dit levert onveilige situaties op voor de medewerkers die daar aan het werk zijn voor project Drachtsterweg en omgeving.
Ook is het niet veilig voor overige weggebruikers. In dat kader heeft de politie er afgelopen tijd al enkele keren gecontroleerd én bekeurd op snelheid.

Tweede maatregel

De plaatsing van drempels is al de tweede maatregel die wordt doorgevoerd.
In februari is er al een wegversmalling geplaatst om de snelheid uit het verkeer te halen. Deze maatregel levert tot nu toe onvoldoende op.

Hoogtebeperking

Tot einde van de zomer geldt op deze weg tevens een hoogtebeperking van 2.40 m. Zodra het aquaduct in gebruik wordt genomen en de Drachtsterbrug verwijderd wordt kunnen bussen en andere hoge voertuigen ook weer gebruik maken van deze verbindingsweg.

Project Drachtsterweg en omgeving

In de wijk Aldlân wordt gewerkt aan project Drachtsterweg en omgeving.  Om alle verkeer de stad in en uit beter en veiliger te laten doorstromen wordt de Drachtsterweg in Leeuwarden ingrijpend veranderd. Er is in Aldlân een nieuw viaduct gebouwd en er wordt gewerkt aan een aquaduct.
Benieuwd hoe de werkzaamheden verlopen? Kijk dan mee met het werk via één van de drie webcams. Lees meer over project Drachtsterweg en omgeving op de projectpagina. Daar kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.  Verder vindt u hier de luchtopname die we eind maart maakten. De maandelijkse hinderplanning wordt voor het begin van iedere maand gepubliceerd.