Gratis kaartjes Achmeatoren tijdens Dag van de Bouw

Tijdens de rondleiding gaat u ook ondergronds

Tijdens Dag van de Bouw is de Achmeatoren geopend voor publiek. Zo kan iedereen de omvang van de herinrichting Stationsgebied vanaf grote hoogte bekijken! Om naar boven te kunnen, heeft u een toegangskaartje nodig. De gratis kaartjes kunt u met ingang van woensdag 17 mei ophalen bij VVV Leeuwarden.

Toegangskaartjes

Op 6 momenten van de dag kunnen maximaal 50 personen per tijdstip met een toengangskaartje en onder begeleiding met de lift naar boven: 10.30 uur, 11.15 uur, 12.00 uur, 12.45 uur, 13.30 uur en 14.15 uur.
Een deel van de gratis toegangskaartjes kunt u halen bij VVV Leeuwarden op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 mei. Tijdens Dag van de Bouw blijft een beperkt aantal gratis kaartjes bij VVV Leeuwarden verkrijgbaar. Denk erom, op is op!

Programma

Natuurlijk kunt u zich ook laten informeren in het informatiepunt van Lunchroom Nei ’t Sin en meelopen met rondleidingen van aannemer K_Dekker bouw & infra en Leeuwarden Vrij-Baan. Kijk voor het volledige programma van Dag van de Bouw in Leeuwarden op www.vrij-baan.nl/dagvandebouw.

Werkzaamheden Stationsgebied

Woensdag 26 april stortte de aannemer het beton voor het dak van de uitbreiding van de fietsenkelder. Zo’n 400 kuub bedekt het nieuwe deel van de kelder waar straks plek is voor 1.500 extra fietsen. In totaal kunnen er na de uitbreiding 3.000 fietsen staan. De komende maanden werkt de aannemer aan de verbinding met de huidige stalling. Ondertussen worden de contouren van het nieuwe plantsoen tussen de Stationsweg en de Lange Marktstraat zichtbaar. Hier is ruimte voor groen, de mistfontein van Jaume Plensa en straks ook voor voetgangers en fietsers. Lees over alle werkzaamheden de nieuwsbrief van mei 2017 of bekijk de webpagina over het project.