Eerste paal fietsonderdoorgang

Eerste paal fietsonderdoorgang

De aanleg van het half klaverblad aan het Stephensonviaduct is in april begonnen. Dit maakt deel uit van het Leeuwarden Vrij-Baan project Westelijke invalsweg. Er komt een nieuwe fietsonderdoorgang aan de oostkant van het Stephensonviaduct. Van maandag 1 mei tot uiterlijk zaterdag 6 mei gaat de aannemer de funderingspalen voor de fietsonderdoorgang heien. Dit is een belangrijke mijlpaal in het project.

Eerste paal fietsonderdoorgang is een ingewikkelde klus

Het is een ingewikkelde klus: een groot aantal palen wordt met zwaar materiaal tot een behoorlijke diepte de grond in geheid. Dit brengt de nodige overlast met zich mee. De aannemer werkt daarom tot 23.00 uur door om de klus zo snel mogelijk te klaren.

Uitnodiging persmoment

Maandag 1 mei brengt wethouder Friso Douwstra de eerste paal voor de fietsonderdoorgang ter plaatse van het Stephensonviaduct aan. Na deze symbolische mijlpaal is er gelegenheid voor het stellen van vragen en kunnen genodigden genieten van een gratis ontbijt.

Programma:
8.00 uur: Verzamelen voor Vitens, Snekertrekweg zijde
8.15 uur: Officiële starthandeling wethouder Friso Douwstra
8.25 uur: Gezamenlijk ontbijt