Heien bij het Stephensonviaduct

Heien bij het Stephensonviaduct

In april is aannemer DVJ begonnen met de aanleg van het halve klaverblad. De fietsonderdoorgang aan de oostkant van het Stephensonviaduct is daar een onderdeel van.

Heien bij het Stephensonviaduct

Van maandag 1 mei tot uiterlijk zaterdag 6 mei gaat de aannemer de palen voor de fundering van de fietsonderdoorgangen heien; dit is een belangrijke mijlpaal in het project. Het is een ingewikkelde klus: een groot aantal palen wordt met zwaar materiaal tot een behoorlijke diepte de grond in geheid. Dit brengt de nodige overlast met zich mee. De aannemer werkt daarom tot 23.00 uur door om de klus snel mogelijk te klaren.

Terug- en vooruitblik

De aannemer is de afgelopen maanden druk bezig geweest met rioolwerkzaamheden rondom het Stephensonviaduct en de voorbereidende werkzaamheden voor het asfalteren van de Marshallweg. De toekomstige rijbaan is aan de noordkant  geasfalteerd, zodat het  verkeer stad in en uit nu over deze weg kan rijden. Daarna begint de aannemer met dezelfde werkzaamheden op de zuidkant van de rijbaan. Zodra de voorbelasting – grote witte zakken naast de weg – is  verwijderd, begint  de aannemer met de wegfundering voor de op- en afritten van het halve klaverblad.

UITNODIGING: Eerste paal half klaverblad door wethouder Douwstra

Op maandag 1 mei om 8.000 uur bent u uitgenodigd voor het vieren van een belangrijke mijlpaal bij het project Westelijke invalsweg; de start van de fietsonderdoorgang en het halve klaverblad bij het Stephensonviaduct. Voor de vroege vogels is er een gratis ontbijtje!

Programma maandag 1 mei:
8.00 uur: Verzamelen bij de parkeerplaats van de Welkoop
8.15 uur: Officiële starthandeling wethouder Friso Douwstra
8.25 uur: Gezamenlijk ontbijt