Ontsluiting Schrijversbuurt Leeuwarden

Ontsluiting Schrijversbuurt Leeuwarden

Maandag 20 februari 2017 gaat aannemer KWS aan de slag met de ontsluiting van de Schrijversbuurt in Leeuwarden. Dit is een onderdeel van de herinrichting van het Europaplein. Via de Nicolaas Beetstraat komt er een definitieve aansluiting op de Heliconweg. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op het WTC-terrein. Naar verwachting duren het werk ongeveer 4 weken.

Ontsluiting Schrijversbuurt Leeuwarden

De ontsluiting wordt aangelegd om de Schrijversbuurt na de herinrichting van het Europaplein goed bereikbaar te houden. De weg wordt eenrichtingsverkeer. Dat geldt alleen wijk inwaarts. Bij de R. Feithstraat en de Bilderdijkstraat kan de wijk ook in- en uitgereden worden.

Slechts 1 dag omleiding autoverkeer

Voor het aansluiten van de riolering is er in de 2e helft van maart gedurende 1 dag een omleiding voor autoverkeer in de wijk. Met borden wordt het verkeer omgeleid. Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers is er voldoende ruimte om de werkzaamheden veilig te passeren. Voor bromfietsers geldt dan een aangepaste snelheid. Op dit moment is nog niet vast te stellen op welke dag de omleiding geldt. Bewoners van de Schrijversbuurt krijgen daar tijdig bericht van.