Overeenkomst realisatie zonneparken getekend

Overeenkomst realisatie zonneparken getekend

Op vrijdag 13 januari was de officiële ondertekening van de overeenkomst tussen Ecorus Projects B.V., Rijkswaterstaat en de gemeente Leeuwarden voor de realisatie van de zonneparken. Burgemeester Ferd Crone en wethouder Isabelle Diks waren namens de gemeente Leeuwarden aanwezig. Samen met Wim Smale, hoofd sectie ingebruikname (RWS) en Frans Latjes, directeur Ecorus Nederland B.V. is er feestelijk stil gestaan bij deze nieuwe aanwinsten voor de stad Leeuwarden.

Exploitatie en realisatie

Ecorus Projects B.V. uit Purmerend gaat in Leeuwarden drie zonneparken ontwikkelen en exploiteren. Twee van de zonneparken – De Zwette en Drachtsterweg – komen op grond van de gemeente Leeuwarden. Zonnepark Hemriksein is het eerste zonnepark dat op grond van het Rijksvastgoedbedrijf (Rijkswaterstaat) wordt ontwikkeld.
Tijdens een feestelijke onthulling van het projectbord op vrijdag 25 november is de ontwikkelaar Ecorus bekend gemaakt.

Groene stroom voor duizend huishoudens

De drie zonneparken uit dit unieke project leveren vanaf het voorjaar van 2018 ongeveer 4 MW energie op. Dat is genoeg om zeker duizend huishoudens van groene stroom te voorzien. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verkocht aan een energieafnemer en terug geleverd aan het net.