Opening busstation Leeuwarden

Na maanden hard werken was het zover. Zondag 11 december ging het busstation Leeuwarden in gebruik voor alle bussen, net als de nieuwe dienstregeling van NS en Arriva. Maandagochtend 12 december was de feestelijke opening door gedeputeerde Sietske Poepjes, regiodirecteuren Ietze van der Meer (Arriva) en Jan Mulder (ProRail) en directeuren Alex Kirsten en Ron Oudeman (K_Dekker bouw & infra). Reizigers kunnen genieten van gratis koek en zopie als dank voor hun begrip tijdens de werkzaamheden.

Flexibel

Het nieuwe busstation is ingericht als zogenoemd visgraatmodel, zodat de busmaatschappij het flexibel kan gebruiken. Alle bussen staan naast elkaar, waardoor de reiziger in één oogopslag kan zien waar welke bus staat. Met het nieuwe busstation verbetert het stationsgebied in Leeuwarden als OV-knooppunt van Fryslân.

Inrichting busstation met ingang van 11 december en verder
Indeling busstation vanaf 11 december. Het werk gaat daarna door.

Het werk gaat door

De bussen maken gebruik van het busstation, maar het werk is nog niet klaar. K_Dekker bouw & infra legt de nieuwe busbuffer aan, de openbare ruimte wordt verder ingericht en in 2017 komt er veel groen in de vorm van hagen en bomen. Ook de herinrichting in de rest van het stationsgebied gaat door met onder andere de uitbreiding van de fietsenkelder, de voorbereidingen voor de mistfontein van Jaume Plensa en de herinrichting van de Lange Markstraat.

Meer informatie

De herinrichting van het stationsgebied is een project van Leeuwarden Vrij-Baan samen met NS en ProRail. Meer informatie leest u op de projectpagina www.vrij-baan.nl/stationsgebied. Hier kunt u ook een virtuele rondleiding doen, vragen stellen en meldingen indienen over de werkzaamheden.