Valeriusstraat bijna klaar

Bomen planten Valeriusstraat

De Valeriusstraat is bijna klaar. Alleen de hagen en bomen moeten nog worden aangeplant. Woensdag 7 december zijn de werkzaamheden begonnen en op donderdag 8 december worden de eerste bomen geplant. De werkzaamheden zijn mits goede weersomstandigheden voor de kerst 2016 afgerond. In de bijgevoegde tekening staat wanneer welk gebied aan de beurt is.

Bomen

Het gras is reeds ingezaaid. Er worden in totaal 44 Turkse moseiken geplant. De bomen zijn al wat groter, zodat de straat er volgend jaar al groen uitziet. Tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg komt een haag, een veldesdoorn. Ook aan de Julianalaan zijn Turkse moseiken geplant. Zo komt de Valeriusstraat er ook uit te zien.

Beethovenplantsoen & Wagnerstraat

Aan het Beethovenplantsoen (in de zijstraten) blijft de haag bestaan en komt er tussen de weg en de haag een plantvak. Een deel van de bestaande bomen blijft staan en een deel wordt verplant naar een ander deel van de stad.  Deze beplanting bestaat uit bloeiende heesters met zomereiken.

Samen met de aannemer is besloten om het Wagnerplantsoen in het voorjaar van 2017 aan te pakken. Het terrein is net afgewerkt. Voor het inklinken van de grond is het beter om dit gedurende een winter even met rust te laten. In het voorjaar worden tulpenbomen en een rijkbloeiende vaste plantenborders geplant.

Omleiding

Tijdens de aanplant van het groen wordt voor automobilisten, fietsers en voetgangers een deel van de weg afgesloten. Voor fietsers en voetgangers geldt een omleiding. Fietsers kunnen geen gebruik maken van de rijbaan en/of het trottoir. De woningen blijven te allen tijde bereikbaar.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Leeuwarden via de heer J. Vos: tel. 058-2338671.