Inspraakprocedure project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden

Momenteel rijden er tussen Groningen en Leeuwarden twee stoptreinen en één sneltrein per uur. Deze treinen kunnen het groeiend aantal reizigers in de spits niet meer aan. Daarom komt er, per richting, één extra sneltrein bij. Zo ontlasten we de stoptreinen en kan iedereen snel en comfortabel reizen.

Start inspraakprocedure project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden 25 november 2016

Het ontwerptracébesluit/milieueffectrapport voor het project Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden (ESGL) liggen van 25 november 2016 tot en met 5 januari 2017 ter inzage. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor het kunnen rijden van een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden en van langere treinen op het traject. De provincies Fryslân en Groningen en ProRail organiseren daarom samen met de aanliggende gemeenten eind november, begin december informatiemarkten in verschillende plaatsen langs het spoor.

Informatiemarkt, welkom!

De informatiemarkt in Leeuwarden is op woensdag 30 november van 16:00 tot 20:00 uur in Oranjehotel Leeuwarden, Stationsweg 4. U kunt binnenlopen op elk gewenst tijdstip zonder aanmelden. Meer informatie over het geven van uw mening of indienen van uw zienswijze leest u in de uitnodiging op de website van ProRail.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden? Bekijk dan de projectpagina op de website van ProRail.