Onderwaterbeton noordelijke toerit

onderwaterbeton

Op maandag 21 november 6:00 uur begint Heijmans met het storten van onderwaterbeton in de noordelijke toerit van het aquaduct. Dit gebeurt in één aaneengesloten fase van 36 uren omdat er geen onderbreking in het beton mag zitten. Men kan geluidshinder ervaren van de betonpomp en de betonmixers die heen en weer rijden. Dinsdagavond 22 november 23.00 uur is het betonstorten klaar.

Bodem

Het beton vormt straks de bodem van de toerit naar het aquaduct. De betonlaag wordt 1,2 meter dik, in totaal wordt er ongeveer 3600m³ beton gestort. Nadat het beton is uitgehard, kan de bouwkuip worden leeggepompt. Hierna kan Heijmans verder met het opbouwen van de vloer en wanden.

Project Drachtsterweg e.o.

Voor meer informatie over het project en om mee te kijken via 3 verschillende webcams kunt u een kijkje nemen op de projectpagina. Ook vindt u daar maandelijks de hinderplanning als download