Commissaris van de Koning op werkbezoek

Commissaris van de Koning op werkbezoek

Op woensdag 2 november heeft (interim) commissaris van de Koning Joan Leemhuis een werkbezoek gebracht aan het Provinciaal projectbureau Vrij-Baan. De CdK liet zich uitvoerig door de projectleiders informeren over de ontwikkelingen bij de Drachtsterweg en de gebiedsontwikkeling van Deinum, Boksum en Ritsumasyl.

Op locatie

Na een lunch op het projectbureau is het gezelschap, waaronder burgemeester Van Mourik en wethouder Dijkstra van de gemeente Menameradiel, in de bus gestapt voor een rondrit langs de projecten in Deinum en Ritsumasyl. In Deinum is gestopt bij de nieuwe sportvelden, die konden worden aangelegd door het opruimen van de oude N31. In Ritusmasyl is toelichting gegeven over de herinrichtingting van het dorp, die bestaat uit het bouwen van een brug in het dorp en het herinrichten van het dorpsplein. Tot slot stopte het gezelschap bij de oude brug over het Van Harinxmakanaal waar plannen zijn voor een duurzame fietsbrug.

wp_20161102_14_17_19_pro