Voortgang damwanden plaatsen

Voortgang damwanden

Deze week is Heijmans begonnen met het aanbrengen van damwanden aan de noordkant van het aquaduct. Ondanks eerder onderzoek en proeven blijkt de grond op sommige plaatsen toch te hard om de damwand volledig op diepte te krijgen. Dit betekent dat het duwen op die plaatsen wordt gestaakt en de damwanden de laatste meters de grond in worden getrild.

Planning werkzaamheden

Het was al bekend dat een deel van de damwanden trillend de grond in gaan in plaats van geduwd. Het trillen geeft overlast en daarom zijn die werkzaamheden gepland op twee vaste dagen, 31 oktober en 7 november, en in bloktijden. Mogelijk komt daar nog een dag bij, naast de al bestaande reservedatum van 14 november. Zo kunnen alle damwanden op tijd de grond in worden geplaatst. Wanneer hierover meer duidelijkheid is, laten we het weten.