Voor het eerst sporten op kunstgras in Deinum

Voor het eerst sporten op kunstgras in Deinum

De eerste voetbal- en korfbalwedstrijden zijn zaterdag 8 oktober gespeeld op het verse kunstgras van Deinum.

Sportvelden

De nieuwe sportvelden zijn aangelegd na de sloop van de oude N31. De autoweg was na de komst van de Haak om Leeuwarden niet meer nodig. De sporters moeten nog even wachten op hun nieuwe kleedaccommodatie.
Gemeente Menameradiel en provincie Fryslân zouden in eerste instantie alleen tijdelijke units voor opslag van materiaal plaatsen. Om de veiligheid van de sportende kinderen te garanderen is toch gekozen om ook tijdelijke douches en een kantine bij de nieuwe velden te plaatsten.

Herinrichting Deinum-Boksum

De nieuwe sportvelden maken deel uit van project Herinrichting Deinum-Boksum. Lees hier meer over het project.

voetbal
Ook burgemeester Tom van Mourik trapt een balletje mee