Betonstort dek Aldlânsfiadukt

Betonstort dek Aldlânsfiadukt

Op vrijdag 30 september is beton aangebracht op het brugdek van het viaduct in aanbouw aan de Weideflora- Stinzenflora. Hiermee is weer een (tussen)mijlpaal bereikt in de bouw aan het Aldlânsfiadukt.

Vervolgwerkzaamheden Aldlânsfiadukt

Zodra het beton aan het einde van dag al een beetje is uitgehard, moet het oppervlak ‘gevlinderd’ worden. Dit houdt in dat het oppervlak van het beton met een machine gladder gemaakt wordt. Omdat dit niet meer kan als het beton helemaal hard is geworden, zal dit aan het eind van de avond en ’s nachts plaatsvinden. De dagen erna staan in het teken van het naspannen van het dek. De dikke kabels die in het brugdek liggen worden steeds een beetje meer op spanning gebracht zodat het betondek steeds meer sterkte krijgt.

In de aankomende weken worden de zijkanten van het brugdek gerealiseerd. Ook worden de leuningen geplaatst.

In december is de huidige bypass in de Weideflora – Stinzenflora verleden tijd en wordt het viaduct, met een (tijdelijke) hoogtebeperking in gebruik genomen.

Projectinformatie

De bouw van het Adlânsfiadukt, om Aldlân Oost met Aldlân West met elkaar te verbinden, is onderdeel van project Drachtsterweg en omgeving. Bekijk de projectpagina voor meer informatie.