Weekendwerkzaamheden Valeriusplein afgerond

Weekendwerkzaamheden Valeriusplein afgerond

Afgelopen weekend zijn de laatste werkzaamheden aan het Valeriusplein afgerond. In slechts twee weekenden heeft Faber het gehele plein heringericht. Door de aannemer wordt er dag en nacht gewerkt om  het plein zo snel mogelijk op te leveren. Dit heeft tot gevolg dat er tijdens deze korte, maar krachtige periode routes aangepast zijn en de overlast kort, maar hevig is.

Weekendwerkzaamheden

Vrijdag 2 september is eerst de noordzijde van het Valeriusplein eruit gefreesd. Later op de avond heeft de aannemer de eerste twee onderlagen asfalt aangebracht. Het frezen heeft extra werk gekost, maar zoals ook aangekondigd in de nieuwsbrief kon dit in de avond/nachtelijke uren worden opgelost. Zaterdag voor de regenbuien is de deklaag van het plein en de belijning op het asfalt aangebracht. Op zondag zijn de verkeerslichten in werking gesteld zodat het verkeer na 20.00 uur in de avond weer gebruik kon maken van het nieuwe ingerichte Valeriusplein.

Bijna klaar

Vanaf maandag 5 september is de aannemer bezig met het openbreken en herstraten van de Vivaldistraat. Ook zijn ze druk bezig met de voorbereiding van het aanbrengen van de rode deklagen asfalt op het fietspad. Faber is ondertussen bezig met verschillende herstelwerkzaamheden van bijvoorbeeld trottoirbanden of tegels die door de omleidingen opnieuw moeten worden terug gelegd.